Corona-maatregelen Gerechtshof

Op 14 maart schreven we al dat er op het gerechtsgebouw geen informatie hing betreffende de Corona-maatregelen. We hebben onze berichtgeving toen gebaseerd op een artikel in De Morgen.

Vandaag lezen we in De Gentenaar dat het gerechtsgebouw in de Opgeëistenlaan open blijft. De manier waarop dat gebeurt kan op weinig begrip rekenen bij de advocaten en tolken die er dagelijks vertoeven.

De afstand van minimaal één meter tussen personen moet worden gerespecteerd. | Alleen mensen met professionele redenen of die werden opgeroepen, mogen de rechtbank binnen. | Per zitting mogen maximaal zes mensen binnen. Maximaal zes mensen betekent dat hoogstens één of twee advocaten naar binnen kunnen. Naast drie rechters, het Openbaar Ministerie en de griffier blijft er weinig plek over. De overige advocaten staan samen in een smalle gang te wachten.

De advocaten verwijten de politiek aan gebrek aan beleid. De politiek moet eenduidige beslissingen treffen voor alle rechtbanken. Nu is er enorme onduidelijkheid. Sluit alle rechtbanken, behalve voor dringende zaken.

De politierechtbank nam geen enkel risico: die stelden alle zaken die maandag op de agenda stonden, onmiddellijk uit tot 7 september.

Gerechtshof | Opgeëistenlaan 401

Bron: De Gentenaar