Wij willen proper Rabot

Freinetschool Mandala werkt hard aan sociale opvoeding. Papiertjes, blikjes, fruitschillen… gooi je niet zomaar op de speelplaats en ook niet op straat. Via de kinderen proberen ze tevens de ouders te sensibiliseren. Dit jaar sloot de kleine schoonmaakploeg van ‘Rond de Sint-Jozefkerk’ zich daarbij aan. Marion Andrews liet het woord proper door een vertaalbureau in twintig talen vertalen in zoveel mogelijk verschillende schrift types: Latijns, Russisch, Cyrillisch, Arabisch… Ze heeft de woorden daarna groot op MDF-borden getekend en met behulp van Lieve en een vriendin in vrolijke kleuren geschilderd.

Op 18 maart was het zover. Links, rechts, voor en achter begeleid door de politie trok de stoet met trommels en borden luid scanderend ‘Wij willen proper Rabot’ door de straten. Spontaan gingen her en der deuren open en kregen ze bijval. Ook pastoor Koen Blieck sloot zich bij de stoet aan.

Verschillende anderstaligen, onder wie de Welshman kwamen het werk controleren en zeiden dat het goed was

Na afloop hebben ze de borden aan de Sint-Jozefkerk bevestigd, maar omdat ze bang waren voor vandalisme, hebben ze ze daar weer weggehaald en opgeborgen in een werkplaats van Mandala.

18 maart | 09u00 | Filips Van Cleeflaan – Victor Frisstraat