ICA-Belgium | Colour Symposium

Vandaag vond de eerste dag plaats van het ICA Colour Symposium in het Groot Auditorium van de KU Leuven. ICA staat voor ‘The Interdisciplinary Colour Association Belgium en was opgericht in 2016. Het biedt een platform voor interdisciplinair kleuronderzoek- en onderricht in uiteenlopende richtingen als kunst, wetenschap, design, industrie, mode, architectuur, welzijn…

Het symposium is opgedeeld in een theoretisch en een praktisch gedeelte. Op donderdag 23 mei nemen 15 sprekers het woord onder wie Kazim Hilmi Or, ophtalmoloog in Hamburg. Hij heeft onderzocht waarom in zuiderse landen zoals Spanje en Griekenland de kozijnen van deuren en ramen vaak opvallend blauw zijn geschilderd.

Op vrijdag 24 mei nemen nog eens 12 sprekers het woord onder wie de Spaanse Maria Boto Ordónez van KASK. Op zaterdag 25 mei zijn er workshops. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met KASK Cinema en KASK Café.

Aan het einde van de middag wordt het ‘Light & Lighting Laboratory’ voorgesteld, gevolgd door een ‘Light Lab Tour’.

De eerste dag wordt afgesloten met de film Il Deserto Rosso van Michelangelo Antonioni uit 1964 in de KASK bioscoop.

Op zowel de eerste als de tweede dag lichten de sprekers na de lunch de posters toe die ze in de inkomhal op de daarvoor bestemde borden hebben geprikt. Deze borden zijn voor het publiek vrij te raadplegen.

Op zaterdag 25 mei neemt de Duitse ‘Faculty of Architecture van de Dresden University of Technologie’ het leeuwendeel van het programma voor haar rekening.

do, vr, za 23, 24 & 25 mei | ICA Symposium of Colour | KU Leuven | Gebroeders De Smetstraat