Viva Italia

Gisteren organiseerde buurtbewoonster Hannah opnieuw een kookworkshop voor kinderen. Dit keer was het een Italiaanse middag. Geen spaghetti of tiramisu, maar pizza. Hannah begon met de bereiding van het deeg. Niet zo moeilijk. Bloem in een kom, voeg een lepeltje gist toe, half lepeltje zout, een beetje water en een scheutje olie. Goed kneden en mooie bolletjes maken. Onder een klamme handdoek een half uurtje laten rijzen.

Hannah werd dit keer geassisteerd door Amber. Amber studeert voor keukenmedewerker in de Holstraat. Ze werkt drie dagen per week in Toreke en gaat twee dagen per week naar school.

Terwijl de bolletjes rijzen maken de kinderen de groentjes schoon en raspen ze de kaas. Na een half uur worden de bolletjes in dunnen plakjes gerold. Daarop wordt een lepeltje tomatensaus uitgesmeerd en vervolgens belegt elk kind zijn eigen pizza. Er zijn kinderen die alles lusten, paprika, champignons, olijven, tomaatjes en kaas. Maar er zijn ook kinderen die niets lusten en hun pizza enkel bedekken met een handvol kaas.

Terwijl de pizza’s worden gebakken, leest Hannah een verhaal voor. Daarna wordt er geproefd. Omdat geen enkel kind zo’n hele pizza op kon, werd de rest netjes ingepakt en mee naar huis gegeven.

Tot slot maakten de kinderen nog ‘Lieveheerstoastjes’. Een half trostomaatje voor het lijf. Twee halve olijven voor de vleugels. Basilicumazijn voor de stipjes.

di 11 april | Toreke | Vlotstraat 22 | 14u30 – 16u30 | 14 €