Rommelmarkt IJskelderstraat

Er stonden veel kramen aan de IJskelderstraat. Vanaf de Gasmeterlaan tot aan de hoek met de Maria Theresiastraat waren nagenoeg alle standplaatsen in beslag genomen. Handelaars werden zoveel mogelijk geweerd, hoewel er toch enkelen doorglipten. Zoals gebruikelijk werd er van alles aangeboden, van kleren en schoenen tot lampen, fietsen, boeken, speelgoed, stickers, gereedschap, klein elektronica, lp’s, cd’s…

De kinderen stonden in de rij om zich te laten schminken door mevrouw Hupsak├ę.

Op rommelmarkten doe je vaak onverwachte ontdekkingen. Dit keer kwamen er herinneringen aan mijn schooltijd boven. Ik spotte er het stukgelezen boek Peyton Place van de Engelse schrijfster Grace Metalious. Het boek verscheen in september 1956 en was bijna onmiddellijk een schandaal vanwege de vele pikante passages. Wij onschuldige schoolmeisjes op internaat bij de nonnetjes, lazen dat met een zaklampje, in het grootste geheim, ’s nachts onder de dekens.

Zoals gebruikelijk was er aan de innerlijke mens gedacht. De bewoonster van nummer 105 verkocht zelfgemaakt stoofvlees en bakte ter plaatse verse frietjes.

DJ’s Rosita en Nico zorgden voor de muzikale omlijsting. Het feest werd afgesloten met diverse optredens.

za 6 juli | Rommelmarkt | IJskelderstraat | 08u00 – 22u00