Kapsalon Paradijs

Op 24 juli schreef ‘Vrienden van…’ een artikel in de rubriek ‘Komen en gaan’ dat Best Travel, Wondelgemstraat 115, een kapsalon was geworden, maar dat we niet konden ontcijferen hoe die heet. De naam blijkt Paradijs te zijn en dat staat erop in het Bulgaars in Cyrillisch schrift. De kapper is geen Bulgaar, maar zijn vrouw wél. De kapper is Armeniër.

Hij en zijn vrouw wonen ongeveer vier en een half jaar in ons land en runnen sinds twee jaar deze kapsalon. Voor zijn komst hier, was hij kapper in Armenië.

Armenië ligt tussen Turkije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Het is iets kleiner dan België en heeft ongeveer 3 miljoen inwoners. Negentig procent van het land bestaat uit bergen met toppen tot boven 4.000 meter. Slechts tien procent van het land ligt lager dan 1.000 meter. Armenië heeft een eigen taal en een eigen schrift. Het schrift bestaat uit 38 lettertekens. De meerderheid van de Armeniërs hangt de Armeens apostolische kerk aan. Geografisch gezien behoort het tot Azië, maar op cultureel vlak sluit het nauwer aan bij Europa.

Tijdens de knipbeurt werden natuurlijk bekende Armeneense namen genoemd zoals Cher, Charles Aznavour, Sylvie Vartan en de bokser Sasha Yengoyan.

Cher en Charles Aznavour behoeven geen introductie.

Sylvie Vartan was lang getrouwd met ‘onze’ Johnny Hollyday en Sasha Yengoyan won in 2014 op het Gentse boksgala de WBF-titel, terwijl hij België vertegenwoordigde. Helaas heeft hij die titel een jaar later in een onsportief gevecht weer verloren.

Katia, destijds barvrouw in café Bentos, had een fanclub voor hem opgericht. Op haar verjaardagsfeestje, kwam Sasha tot groot plezier van de vaste klanten, samen met zijn vrouw en dochtertje een drankje drinken.

Kapsalon Paradijs | Wondelgemstraat 115 | Dames, heren en kinderen | Knippen 15 €