Café De Limiet | Onze promoties

Bij café De Limiet las ik op de deur: Onze promoties Broodje + Blauw 5 €. Daarna heb ik het nog eens goed gelezen, maar er stond niet ‘Broodje blauwe kaas’. Blauw moet dus iets anders zijn. Gelukkig bieden de logo’s onder het menu hulp. BLAUW is een export bier, een biertype van lage gisting dat in de jaren 50 heel populair was. Vandaag draagt het export bier van brouwerij Omer Vander Ghinste de naam BLAUW omdat dit de kleur was van de kledij die de arbeiders aan hadden tijdens het werk.

BLAUW wordt uitsluitend gebrouwen met natuurlijke grondstoffen: water, maïs, gerstemout, hop en gist, zonder toevoeging van bewaarmiddelen.

Er waren meer vraagtekens. Dinsdag tussen 17 en 18 uur een Besos aan 2,50 € in plaats van 4 €. Daar boden de logo’s geen uitkomst, maar internet wel. Besos is een biertje met een aroma van tequila. Het heeft een alcoholpercentage van 5,9 %.

Woensdag Burgerday. Dat zorgde maar voor één vraagteken, wat is de prijs?

Somersby moest ik weer opzoeken. Het logo deed me aan een appelboom denken en dat bleek juist te zijn. Somersby is een merk cider geproduceerd door de Deense brouwerij Carlsberg. Het werd in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt maar is inmiddels in tientallen andere landen verkrijgbaar. Alcoholpercentage 4,5 %

De overige drie aanbiedingen Rodenbach, wodka Poliakov en wijn waren genoegzaam bekend.

Café De Limiet | Gebroeders De Smetstraat 6