Café Bentos

Vandaag was café Bentos voor het eerst weer open. Katia was verhuisd naar café ’t Lammeke in Mariakerke. Na de sluiting van brasserie Hoed bleef er tijdelijk geen gelegenheid meer over, waar een gezonde mix van mannen, vrouwen, senioren en kinderen zich op hun gemak voelen. Met kerstmis en nieuwjaar ontbrak afgelopen jaar het vertrouwde ‘buurtgevoel’. Mensen die spontaan iets organiseren, of op iets lekkers trakteren.

Jaren geleden hadden wij bij ons thuis een nieuwjaarsfeestje georganiseerd voor de buurt. Niemand kwam opdagen. Daar zaten we met een tafel vol kaas, nootjes, olijven en hapjes. Na een uur hebben we alles snel in een paar grote tassen gepakt en het feestje verplaatst naar café Bentos. Succes verzekerd.

Het interieur heeft een drastische verandering ondergaan. De bankjes langs de ramen zijn vervangen door zwarte zeteltjes. Ook de rest van het interieur is zwart. Er hangt nog geen kaartje met openingstijden voor het raam en er was ook nog geen prijslijst. Een glaasje witte wijn kostte 2,70 €.

De nieuwe uitbater is de zoon van café Gallya. Deze familie heeft nu drie zaken in de Wondelgemstraat: Café Gallya, ’t Postje en café Bentos. Wij wensen hem veel succes.

Café Bentos | Wondelgemstraat 2