Buurt bestuurt

In het buurtcentrum van de Jozef II-straat vond de eerste vergadering van ‘Buurt bestuurt’ plaats. Burgemeester Daniël Termont ging daarvoor de mosterd bij zijn collega-burgemeester in Rotterdam halen. Is er iets mis met onze Tierenteyn?

Het concept is eenvoudig. De buurtbewoners bepalen zelf om de paar maanden waar ze het meeste overlast van ondervinden en waar de politie en andere instanties extra op moet inzetten. Er was redelijk veel belangstelling voor de vergadering. De conclusies waren niet verrassend: sluikstort en verkeersagressie kwamen als belangrijkste problemen naar boven.

Nieuw is de aanpak. Een bewoner die een probleem doorgeeft wordt vaak eindeloos doorverbonden en heeft daarna het gevoel dat er niets met zijn klacht wordt gedaan. Vooral bij IVAGO schijnt dit nogal eens voor te komen. Vanaf nu komt er een centraal meldpunt en ontvang je, indien gewenst, op regelmatige tijd een kort overzicht van de ondernomen acties en de resultaten: tien verkeersovertredeingen, dertien sluikstorters geïdentificeerd, twee klachten over geluidshinder…

di 21 januari | Buurtcentrum Jozef II-straat 104 | 19u00