Atelier Bricolé

Wie via de achterkant van de kindercrèche naar BonAp of de Aldi loopt, ziet daar regelmatig een karretje staan met de mysterieuze naam ‘Atelier Bricolé. Mijn eerste indruk was, het is waarschijnlijk een mobiel atelier, waar kinderen kunnen knutselen. Fout.

Atelier Bricolé is de Masterproof van Joni Van de Velde. Joni studeert interieur architectuur aan Luca School of Arts. Ze geeft advies aan huis over interieur inrichting, zoals kleur, verlichting en maakt meubelstukken, boekenkasten, boekenplanken… op maat. Dit kan natuurlijk niet allemaal in dit mobiele atelier. De planken die ze nodig heeft, laat ze op maat zagen, waarna ze ze bij u thuis monteert. Ook voor kleine reparaties aan meubelen, zoals een kapotte poot van een stoel, kun je bij haar terecht.

Eenmaal afgestudeerd, gaat ze waarschijnlijk op zoek naar een atelier. Het is niet uitgesloten dat ze zich in Rabot-Blaisantvest vestigt. Op de Nieuwe Vaart zitten in een oude textielfabriek veel kleinschalige ondernemingen. Ook in de oude fabrieksgebouwen aan de Molenaarsstraat zitten allerlei interessante bedrijfjes.

Joni Van de Velde | vandeveldejoni@hotmail.com | Facebook pagina.

t