Wild West Rabot

Vanmorgen rond vijf uur hebben bewoners van de Filips Van Cleeflaan schoten gehoord en een man uit een bestelwagentje zien wegrennen. Sinds die tijd is de Filips Van Cleeflaan vanaf het Griendeplein tot aan de Drietorekensstraat voor alle verkeer afgesloten. Bij elke zijstraat staat politie.

Het is niet de eerste keer dat er in Rabot geschoten wordt. Jaren geleden raakte de concierge van de Rabottorens gewond bij schoten in café Bentos. Ook in het café ertegenover, sinds kort een Afghaans restaurant is geschoten en nog langer geleden werd café De Lelie (Wondelgemstraat) in verband gebracht met een moord op een jobstudente in de Vinderhoutse bossen.

Dit keer ging het om een inbraak zoals je dat op Amerikaanse films ziet. Dieven zijn door het toiletraampje bij café Bentos binnen geraakt. Op de camerabeelden valt goed te zien hoe ze rechtstreeks naar de kelder gingen. Daar begonnen ze een gat in de muur te kappen met als doel bij de aanpalende juwelier binnen te dringen. Waarschijnlijk door het geklop ging daar het alarm af, waarop de daders wegvluchtten in een witte bestelauto, waarmee ze een andere auto aanreden. De politie die inmiddels was gearriveerd heeft op de rijdende wagen geschoten. Buurtbewoners die dicht bij de hoek Filips Van Cleeflaan en de Drietorekensstraat wonen, hebben één dader uit een witte bestelwagen zien vluchten. Inmiddels is het parket verwittigd en zijn drie daders opgepakt.

di 2 juli | Filips Van Cleeflaan | Café Bentos | Juwelier Aslan Gold.

Ma 2 juli | Filips Van Cleeflaan | 05u00 – 12u00