Wijkresto ’t Oud Postje

Wijkresto ’t Oud Postje is een project van Toreke vzw. ’t Oud Postje is een sociaal restaurant dat dezelfde prijzen hanteert als de overige sociale restaurants in Gent. Het Standaardtarief bepalen de restaurants zelf. Dit varieert van 8 € à 9 €.

’t Oud Postje hanteert de volgende tarieven:Standaardtarief 8 €. Gentenaars met Verhoogde Tegemoetkoming 5,5 € (soep en dagschotel) | mensen met een inkomen lager of gelijk aan leefloon 3 € (op woensdag slechts 2,50 €) | kinderen tot en met 12 jaar betalen de helft van het tarief dat de ouder betaalt.

Recht op een verminderd tarief kan aangetoond worden met een UiTpas aan kansentarief.

De maaltijden worden door een eigen kookploeg bereid. Er is elke dag een dagschotel + soep, een vegetarische gerecht, pasta, broodjes en dessert.

Vooraf reserveren hoeft niet, maar er bestaat geen garantie dat de dagschotel voor iedereen nog tot 13u30 voorradig is. Vooraf een maaltijd reserveren kan door het aan de kassa te melden of te bellen.

Momenteel is ’t Oud Postje vanuit Rabot-Blaisantvest met het openbaar vervoer niet vlot bereikbaar. Tram nummer 4 rijdt tot aan de tijdelijke halte aan het Neuseplein. Daar moet je oversteken en langs de Thuishaven naar de Sint Salvatorstraat lopen. Voor cafe ’t Stamineke kun je dan opnieuw één halte met lijn 4 tot aan een tweede tijdelijke halte op de Voormuide. Vandaar loop je over de Muidebrug naar de Houtdoklaan. Daar moet je oppassen. De Houtdoklaan vormt een bocht. Vanaf Muidepoort zie je de bushalte niet. Pas als je een klein stukje de Houtdoklaan inloopt zie je de halte voor bus 6. Met lijn 6 is het nog vier haltes naar ’t Oud Postje. Uitstappen aan Basisschool Victor Carpentier. Terug bevindt zich de bushalte op het hoekje vóór café Liberty. Op werkdagen rijdt de bus elke 15 minuten.

’t Oud Postje | Meulesteedsesteenweg 455 | ma t/m vr 11u30 – 13u30 | T 09 / 259 91 20 | wijkresto.oudpostje@torekevzw.be