Vita Mike

Vandaag werd een nieuwe editie van Vita Mike op gang getrokken en heel de wijk mag het weten. Politie met zwaailichten voorop. De fanfare van studentenvereniging Moeder Kila zorgde ervoor dat de stoet goed opviel en de kinderen met gele hesjes er achteraan.

Vita Mike is een educatief project, waarbij vooral wordt geprobeerd om zowel de ouders als de kinderen op het belang van gezonde voeding en beweging te wijzen. Geen eenvoudige materie. Leg het verschil tussen gezonde en ongezonde vetten en suikers maar eens uit. Hoe zit het met al die smaak- en kleurstoffen waarmee ons voedsel wordt bewerkt? Wat is bio? Hoe eten vegetariƫrs en veganisten? Hoe maak je lekkere en toch gezonde taartjes?

Ik heb een half jaar lang mijn verpakkingsmateriaal bewaard en op kartonnetjes geplakt. Een flinke stapel, die herkenbaar is voor iedereen: Koekjes, deegwaren, snoepjes, chocolade, kruiden, melkproducten… Die stapel heb ik overhandigd aan Carla van vzw Jong en die gaan nu samen met Bredeschool, Wijkgezondheidsdienst, Hogeschool Odisee… aan de slag met basisscholen Mandala en Kompass.

do 7 februari | Filips Van Cleeflaan | 09u00