Tikka Botti

Nu het bbq-seizoen weer aanbreekt raad ik aan eens een kijkje te gaan nemen bij de Nepalese winkel Sanraj in de Wondelgemstraat. Daar staat een interessant assortiment barbecue mixen.

De ‘Tikka Botti with Garlic and Ginger’ wordt aanbevolen voor kip en vlees. Op de verpakking staat een simpele uitleg in het Engels. Op de zijkant staat een vertaling in het Nederlands, waarin ‘pieces of meat/chicken on spikes/rods’ vertaald wordt in: vlees klontjes op een staaf.

Het recept:
Mix een zakje Laziza Tikka Botti Masala met een kopje yoghurt voeg 4-6 lepels azijn of citroensap toe. Wrijf de kip of het vlees er grondig mee in en laat anderhalf tot drie uur marineren.

Rijg de blokjes kip of vlees dan op een spies en rooster ze in de oven of op de bbq. Overgiet ze af en toe met een straaltje olie of geklaarde boter.

Geniet ervan met chutney en een salade.

Sanraj | Wondelgemstraat 31 | 100g |