Tien jaar Brasserie Den Hoet

Brasserie Den Hoet op het Griendeplein bestaat deze week tien jaar. Brasserie Den Hoet heette voordien ‘t Clubke. Mensen die hier al geruime tijd wonen, zullen zich ongetwijfeld de vorige uitbater Alain nog herinneren. Toen wij in 1997 hier een huis kochten, nam de eigenaar ons mee naar ‘t Clubke om de deal met een pintje te bezegelen.

Tien jaar geleden nam Yves Hoet de zaak over. De eerste paar jaar bleef de naam ‘t Clubke behouden. Enkele jaren later werd dat veranderd in Brasserie Den Hoet. Daarop kwam natuurlijk de onvermijdelijke vraag ‘Yves ben jij familie van de Gentse kunstpaus?’. En dat is hij. De grootvader van Yves was de broer van Jan. Op mijn vraag of hij zelf iets met kunst heeft antwoordt hij kordaat nee.

Waarom ben je in het Rabot begonnen? Mijn roots liggen hier en toen zich een goede gelegenheid voor deed heb ik niet getwijfeld. Yves heeft in de loop der jaren de zaak volkomen omgegooid. Een van de eerste investeringen was het terras, gedeeltelijk overdekt en gedeeltelijk op het plein. In 2009 heeft hij het interieur volledig gemoderniseerd en is hij begonnen met het serveren van maaltijden. Dit kwam er vooral op verzoek van medewerkers van het nieuwe gerechtsgebouw. Rabot-Blaisantvest heeft op horecagebied niet zoveel keus. Brasserie Den Hoet werkt met een krijtbord, waar een aantal vaste gerechten op staan, wekelijks aangevuld met enkele suggesties. Je kunt er ook terecht voor kleine hapjes, zoals een bordje bitterballen of een kopje soep. Er is ook een vijfde tapkraan voor het ‘bier van de maand’. Sinds kort kun je hem vinden op resto.be. Daarop vind je het weekmenu, adres en telefoonnummer en het bier van de maand.

In de loop der jaren zijn er ook dingen afgeschaft, zoals het gezamenlijk naar voetbalwedstrijden kijken. Yves legde uit dat de wedstrijden enkele jaren geleden afwisselend door Belgacom en Telecom werden uitgezonden. Wie thuis alle wedstrijden wilde zien, moest twee abonnementen nemen. Die abonnementen waren redelijk duur. Hij had die. De situatie is volledig veranderd, waardoor veel voetballiefhebbers de matchen nu thuis voor de buis bekijken en niet langer op café.

Brasserie Den Hoet heeft een gevarieerd publiek. Studenten van KU Leuven/ Odisee, die bij mooi weer vooral het terras weten te waarderen. Personeel van de rechtbank dat ‘s middags komt lunchen, buurtbewoners, scholieren, hard werkende Vlamingen, gepensioneerden, bejaarden, opa’s en oma’s, kinderen… iedereen welkom.

Brasserie Den Hoet | Griendeplein 1 | 09u00 – … | ma t/m vr | za & zo gesloten