Theekransje

Ongeveer 20 kinderen hadden zich ingeschreven voor de kookworkshop ‘Theekransje’ bij Hannah. De groep werd in drieën gedeeld. Een groep maakte koekjes in de vorm van theezakjes. De kinderen maakten deeg van meel, suiker, boter en een eitje. Goed kneden en dan met een deegroller er een dunnen lap van maken. Wanneer je daar rechthoekjes van snijdt en de hoekjes weghaalt en er een gaatje in maakt, krijg je koekjes die echt op een theezakje lijken.

De tweede groep maakte een speculaas-chocolade flan. Ze verkruimelde speculaasjes en raspten chocolade fijn wat in een grote pan met lauwe melk werd gestort.

De derde groep maakte cupcakes. Net zoals de vorige keer zorgt het keukenpersoneel voor het bakken. De kinderen komen niet in de keuken, zodat ze geen risico lopen zich te verbranden. Terwijl de koekjes in de oven liggen las Hannah een verhaal voor uit Alice in Wonderland. Hannah had ook papier en viltstiften meegebracht. Een aantal kinderen maakten een mooie menukaart. Hannah werd dit keer bijgestaan door Thomas, die sociaal werk studeert in de Artevelde Campus Sint Anna. Aan het einde van de middag wordt er samen van dit lekkers gesnoept. De buurtreporter die ook wilde proeven kreeg een enorm stuk flan mee naar huis. Niet te versmaden!!!

di 28 februari | Toreke | Vlotstraat 22 | 14u30 | 14 €