Take One

Tabot, de Gentse rapper, organiseert voor het eerst een hiphopevenement. Tijdens het concert zal de rapper zelf optreden én tevens een podium bieden aan opkomend talent uit de streek.

Tabot begon twee jaar geleden teksten te schrijven. Als snel volgde zijn eigen label ‘Raw Production’ en zijn album ‘4 Seasons’. Dat album kwam er in samenwerking met de jonge muziekproducent Easthunt en de rapper Galis. Deze zomer haalde het drietal het nieuws met het nummer ‘Afterlife’ dat ze schreven voor een vriend die overleed nadat hij van de Gentse Feesten onderweg naar huis was.

Tabot is van mening dat jonge Gentse hiphoppers niet genoeg kansen krijgen. Om hun talenten in de kijker te zetten kwam hij op het idee om ‘Take One’ te organiseren. Tegelijk wil hij het talent van jonge fotografen, dj’s en producers in de kijker zetten. Er heerst een leegte in de Gentse hiphopscene en hij voelt zich geroepen die op te vullen.

Op het programma staan onder andere de rappers Chardy en Yxng Ice.

Chardy bracht onlangs het lied ‘Bitch Niggas’ uit, samen met de bekende Nederlandse rapper Chivv. Er bestaat een kleine kans dat ze beiden te zien zullen zijn op ‘Take One’.

De opkomende dj Primate zal de avond afsluiten met een technoset.

Tabot verwacht een opkomst van 250 personen.

13 februari | Take One | Minus One | Opgeëistenlaan 455 | 4 €

Bron: Nieuwsblad