Studentenvereniging Moeder Kila

In het academiejaar 1977-1978 hadden enkele studenten het idee om drie schoolclubs te laten fusioneren. Deze waren een club van Sint-Lieven die vooral laboranten als leden had, een club van technische ingenieurs van het KIHO en nog ergens een studentenraad. Aangezien de laboranten naar het KIHO moesten komen voor bepaalde labo’s en of lessen was de naam vlug gevonden, Katholieke Ingenieurs en Laboranten. Moeder Kila was geboren met als kleur blauw, wit en rood.

Ergens midden de jaren tachtig werd Sint-Lieven volledig onafhankelijk, zodat de studenten niet meer naar de KIHO moesten komen. Gevolg: de KILA werd steeds meer een club van ingenieurs. In dezelfde tijd veranderde de titel technisch ingenieur in industrieel ingenieur en werd de studieduur met één jaar verlengd.

Weer enkele jaren later, moeder KILA zat in slechte papieren, fusioneerde ze met haar grote zus: moeder AJONISTA, een bloeiende club van ingenieurs uit Aalst. De naam KILA bleef behouden, de oude kleuren van KILA verdwenen en in de plaats daarvan kwamen de kleuren van AJONISTA zwart en geel.

De volgende jaren waren succesvol. Voor het eerst werden er een spaghettidag en een barbecue georganiseerd. Twee winstgevende activiteiten die vandaag onmisbaar zijn. Het ribbetjesfestijn werd over twee dagen uitgesmeerd en trok dit jaar 1307 eters. Een absoluut record. Moeder Kila heeft door de jaren meerdere clublokalen gebruikt. Café De Limiet, het Axioma (nu café Rabot). In clubjaar 2000-2001 werd de Pallieter als 2de clubcafé ingehuldigd. Het ledental bleef over de jaren heen gestaag stijgen. Momenteel is café De Koepuur op de Coupure links hun vaste stek.

Moeder Kila | Coupure links 651| ma t/m vr 17u00 – sluiting | za & zo gesloten |moederkila@hotmail.com