Sporthal Tondelier

Bij Projetontwikkelaar Tondelier houden ze vooral van een ‘hoera verhaal’. De ‘ojee verhalen’ worden stil gehouden. Sporthal Tondelier behoort tot de tweede soort. De ingebruikname laat inmiddels al geruime tijd op zich wachten. De officiële opening werd aangekondigd voor 7 januari 2019. Toen die deadline niet werd gehaald werd de datum opgeschoven naar juni. Op de site van Stad Gent wordt 2 september als datum genoemd. Een buurtbewoner en tevens trainer van mini-voetbal junioren noemde 28 september (onder voorbehoud), als officiële openingsdatum. Onder voorbehoud herhaalde hij twee keer!

De nieuwe sporthal is geen vrijstaand gebouw, zoals de meeste sporthallen, maar is geïntegreerd in gebouw Kronus. Kronus is het gebouw dat naast De Nieuwe Molens langs de Gasmeterlaan staat. De sporthal heeft een trapeze als grondvorm. Op de eerste verdieping komt een cafetaria, zodat bezoekers de sportievelingen bezig kunnen zien. De toegang tot de sporthal gebeurt met een badge, codeklavier of QR-code. Nieuw is de ingebruikname van een poetsrobot.

vzw Jong staat garant voor de invulling van een deel van de toegekende tijd. Hoewel de naam anders doet vermoeden, richt vzw. Jong zich niet enkel op jongeren, maar ook op volwassenen en senioren.

Het blijft afwachten of de buurtbewoners voor de officiële opening worden uitgenodigd.

Sporthal Tondelier | Tondelierlaan 6