Special Exotic

Er zijn van die dingen, die je soms spontaan te binnen schieten. Toen ik vanmorgen voorbij Epecial Exotic liep, herinnerde ik mij dat daarvoor een tweedehands kledingwinkeltje was. De man deed de inkopen en zijn vrouw zat in de winkel met hun baby. Ze verkochten leuke spullen, dames- en herenkledij, sjaals en mutsen, schoenen, tassen… Ik heb er ooit spontaan een paar knalgele Dr. Martins gekocht. Dr. Martins is een bekend Engels schoenenmerk. Ik vond ze leuk totdat ik thuis kwam.

Dr. Martins zijn stevige schoenen, die opvallend veel door meisjes en vrouwen worden gedragen. Ze zitten als pantoffeltjes. Mensen die ze dragen en elkaar op straat tegenkomen kijken vaak even naar elkaar met zo’n blik van ‘jij ook?’ Dr. Martins heeft in Gent een eigen schoenenwinkel in de nabijheid van De Vooruit (Walpoortstraat 34).

Momenteel zit er Special Exotic, een winkel in onder andere Aziatische en Afrikaanse voedingswaren. Jammer dat ze bij hun producten geen Nederlandse namen plaatsen. Het achterhalen van de naam van voor mij onbekende exotische artikelen wordt daardoor nogal bemoeilijkt.

Special Exotic | Wondelgemstraat 46