Spaanse middag in Bentos

Komt het omdat Sinterklaas terug is naar Spanje, of omdat we met dit kille najaarsweer heimwee hebben naar de Spaanse zon? Katia van café Bentos organiseerde gisteren een Spaanse middag.

De Chileense gitarist/zanger Juan Pablo Lopez Recabarren vertolkte meerdere genres Spaanse, Portugese, Argentijnse en Mexicaanse muziek, zoals Fado en Rumba. Hij beperkte zich niet uitsluitend tot Spaanse muziek, maar zong ook een Spaanse versie van ‘I did it my way’ van Frank Sinatra en ‘Que sera sera’ van Doris Day. Natuurlijk mochten de klassiekers ‘Guantamera – Guajira’ en ‘Bamboleo – Pambolea’ van de Gipsy Kings niet ontbreken, evenmin als ‘Volare’ en ‘Besamente’ en ‘La Cucaracha’.  Van Jose Feliciano zong hij ‘La Copa Rota’. Ook bracht hij een versie van het Frans/Arabische liedje van Cheb Khaled ‘Aicha, écoute moi’. 

Gitarist en zanger Herbert nam na de pauze ook een paar liedjes voor zijn rekening. ‘The rising sun’ van The Animals, ‘Rolling on the river’ van Tina Turner, ‘Angie’ van de Rolling Stones en de  folksong ‘The wild Rover’ van de Irish Rovers.

Katia en Sammy konden niet langer op hun stoel blijven zitten en begonnen spontaan de Rumba te dansen. De overigen keken belangstellend toe en deden zich tegoed aan Taco’s, kaasbordje met olijven, chorizo en een stukje zelfgebakken Tortilla.

Juan sloot de middag af met het Mexicaanse ‘La Bamba’.

zo 10 december | Café Bentos | Wondelgemstraat 2 | 14u00 – 17u00 | 3 €