Bij het lezen van een recept voor Thaise currysoep met scampi’s stootte ik op de volgende waarschuwing:
Scampi’s zijn populair in onze keuken, want o zo handig. Omdat ze soms gekweekt worden in afvalwater of vol chemicaliën zitten, koop je best altijd scampi’s met het ASC-label. Zo weet je dat het product duurzaam is.
Oei! Daar had ik nog nooit op gelet en ik vroeg me af of ik dit in Rabot-Blaisantvest ging vinden?
Bij Delhaize vond ik gemarineerde garnalen met knoflook & peterselie met het ASC label. Een klein onopvallend turquoise etiket met een V en een vis.
ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council, een internationaal label voor duurzame kweekvis, opgericht in 2010. Het label kan worden teruggevonden op 9 soorten vis afkomstig uit de aquacultuur, zoals zalm, tilapia, forel, pangasius, garnalen en zeewier.
Het label garandeert dat de vis geproduceerd is met respect voor het milieu en in goede arbeidsomstandigheden. Het label wordt beheerd door ASC, een onafhankelijke non-profit organisatie opgericht door WWF (Wereldnatuurfonds) en IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative).
Delhaize | Wondelgemstraat 91 | Delpierre is een Franse kwekerij in het departement Loire-Atlantique | 150 g | 5,45 €