Sluiting Brasserie den Hoed of den Hoet?

Hoe was het nu ook alweer? Yves Hoet nam ruim 12 jaar geleden het buurtcafé van Alain over. Hij transformeerde dit van buurtcafé tot brasserie Den Hoet, met een ruim terras én een ‘eiland terras’. Zo heet in vakjargon een terras dat door een stukje openbare trottoir een eindje van de zaak verwijderd is.

Op gebied van restaurants was er in Rabot weinig keus. Behalve enkele pittabars was er niets. Op verzoek van de rechtbank begon Yves met maaltijden. Vooral tussen de middag waren die een succes. Na ongeveer 12 jaar was hij aan een carrière switch toe. Hij verkocht de zaak aan Johan en begon zelf een drankenhandel.

Johan veranderde de naam den Hoet in den Hoed. Yves werkte met een weekmenu, Johan met een dagmenu. Kwaliteit en prijs bleven ongeveer gelijk. Patrice was de kok en de klanten waren zover mij bekend tevreden. Toch deden al enkele weken geruchten de ronde dat Johan in zwaar weer verkeerde. Het briefje op de deur vandaag ‘Beste klanten, vanaf heden sluiten wij de zaak. Bedankt voor het vertrouwen’ kwam dan ook niet als donderslag bij heldere hemel.

Brasserie Den Hoed | Griendeplein | gesloten