Samen eten met Lynn

Niet iedereen is in de gelegenheid om samen te eten. Veel senioren zitten alleen. Seniorenwerkster Lynn van LDC De Thuishaven probeert hier verandering in te brengen door twee keer in de maand met een groepje senioren te gaan eten. De eerste dinsdag van de maand in het Balenmagazijn (UCO) en de eerste vrijdag van de maand in eetcafé Toreke. De achterliggende gedachte is tweeledig: ze bezorgt senioren een prettige middag en deelnemers kunnen onderlinge contacten leggen, waaruit nieuwe initiatieven kunnen ontstaan, zoals samen naar een museum of samen naar de film.

Eetcafé Toreke raakt na zoveel jaar in Rabot genoegzaam bekend. Het bestaan van het Balenmagazijn begint langzaam bij het grote publiek door te dringen. Het Balenmagazijn is letterlijk gevestigd in een magazijn waar ten tijde van de bloeiende Gentse textielindustrie katoenbalen werden opgeslagen. Toen het bergaf begon te gaan met de Gentse textielindustrie gingen meerdere  bedrijven fusies aan. De grootste die overbleef was Union Cotonnière (UCO). De gebouwen van UCO in de Maïsstraat staan op een terrein van 11 hectare. In 2008 werd uiteindelijk ook UCO definitief gesloten. De gebouwen bleven lang leeg staan, totdat Sogent ze kocht. Sogent maakte er een bedrijventerrein van voor sociale economie. Inmiddels hebben vijf bedrijven er hun intrek genomen, onder andere Ateljee, Weerwerk, het opleidingscentrum van OCMW Labeur, en is van het katoenbalenmagazijn een (sociaal) restaurant gemaakt.

Het dagmenu met drie gangen kost 9 €. Mensen met een beperkt inkomen kunnen voor 5,50 € eten. Mensen die moeten rondkomen van een leefloon betalen 3 €. Zin om mee te gaan? Reserveren hoeft niet en het belangrijkste ben ik nog bijna vergeten, het eten is er lekker!

Lynn Demesmaeker | lynn.demesmaeker@ocmw.gent | T 0473.34.00.38 | Basisprijs 9 €

Balenmagazijn | Maïsstraat 142 | Eerste dinsdag van de maand 12u00 – 14u00

Eetcafe Toreke | Vlotstraat 22 |Eerste vrijdag van de maand 12u00 – 14u00