Rommelmarkt Schaliestraat

Ook dit jaar organiseerde de Schaliestraat weer haar jaarlijkse rommelmarkt. En zoals elke keer ga ik naar zo’n markt met het goede voornemen om niets te kopen en telkens kom ik met iets thuis. Of ik deze keer een goede koop heb gedaan, blijft nog even afwachten. Bij een van de kramen lag een grote berg klein elektronica, gsm’s, smartphones, opladers, fototoestellen… Alles aan 5 €. De marktkramer maakte geen enkel onderscheid tussen de modellen: Canon, Sony, HP, Medion, Nokia, Apple… meer dan 10 jaar oud, vrij recent, alles aan dezelfde prijs.

Tussen die spullen ontdekte ik een recent model van de Coolpix S9200 van Nikon, het kleine broertje van de Coolpix A900. Als buurtreporter kan ik een goedkoper fototoestel goed gebruiken. Vaak moet ik vlug ergens foto’s nemen en heb daarna geen tijd om het toestel weer terug in het tasje te doen. Het slingert dan tussen de boodschappen in mijn rugzak en daar wordt het niet beter van.

Bij thuiskomst blijkt dat de afsluiter van de lens ontbreekt en het lukt me niet om de batterij op te laden. Als de batterij versleten is kan die gemakkelijk worden vervangen. Met een beetje geluk kan de lensafsluiting voor een niet al te gekke prijs vervangen worden.

Ik heb nog 144 € speling, voordat ik er mijn broek aan heb gescheurd.

za & zo 6 & 7 april |Rommelmarkt Schaliestraat | 08u00 – 16u00