Restaurant Technologiecampus KU Leuven

Het gebouwencomplex aan De Gebroeders de Smetstraat 1 heeft aardig wat naamsveranderingen ondergaan. Wat oorspronkelijk een textielfabriek was, transformeerde langzaam tot een universitaire campus. KAHI werd KAHO, en nu staat er Odisee en KU Leuven op de gebouwen. In krantenartikelen wordt meestal verwezen naar Technologiecampus KU Leuven.

Hoe dan ook de campus heeft aardig wat verbouwingen achter de rug. Een van de meest in het oog springende is de aanbouw aan het restaurant. Het aantal vierkante meters van de benedenverdieping van gebouw B is bijna verdubbeld. Opvallend daarbij is het fraaie groendak.

Ook het interieur kreeg een verjongingskuur. De ronde gewelven zijn vervangen door schuifwanden. Al naar gelang de behoefte kan de zaal in de volledige grootte, of wat kleiner worden ingezet. De lange tafels zijn vervangen door ronde, die ver uiteen staan. Het meubilair bestaat uit frisse pasteltinten, die mooi met elkaar combineren. Er zijn allerlei knusse hoekjes gecreëerd, die niet enkel dienen om te eten, maar waar je ook aan kunt werken.

Belangrijk is ook het gebruik van geluiddempende materialen. Voor een ruimte waar zoveel mensen tegelijk eten vond ik het altijd al bijzonder rustig, maar nu is het echt top! En het belangrijkste blijft natuurlijk het eten. Het aanbod is teruggebracht tot drie keuzemogelijkheden: pasta, vlees of vis en veggie. Het aanbod wisselt dagelijks. Soms is er een dagschotel. Op andere dagen is er voor een kleine meerprijs ‘iets extra’s’. Elke dag kun je de maaltijd naar eigen smaak aanvullen met warme of koude groentjes, of een combinatie van de twee.

Meenemen kan ook, hoewel weinig mensen daar gebruik van maken. Ze zijn er niet erg op voorzien. Zelf neem ik altijd bakjes mee, zodat ze daar niet in de keuken naar op zoek moeten. Ze hebben ook een beperkt aanbod broodjes, slaatjes en desserts. Wie een ruimere keuze wenst gaat beter naar Rabotaria, de cafetaria van sporthal Odisee.

Restaurant Technologiecampus KU Leuven | Gebroeders de Smetstraat 1 | ma t/m vr |12u00 – 14u00 | Gemiddelde prijs 5,50 € | Personeel en studenten krijgen korting.