Quick Wash

Voor de duidelijkheid zouden we de rubriek ‘komen en gaan’ moeten opdelen in ‘komen’, ‘gaan’ en ‘blijven’.

De wasserette in de Wondelgemstraat is zo’n blijver die alleen van naam is veranderd. Tijdens de vorige eigenaar Netezonne stond er links voorin de zaak een grote mangel. Twee warme rollen, waar je langzaam grote stukken zoals lakens, tafellakens, dekbedhoezen en handdoeken door kon laten glijden. Vooral restauranthouders maakten daar vaak gebruik van. Die wasten in één keer een grote stapel tafelkleedjes en namen ze netjes glad en opgevouwen mee terug.

Nu staan er enkel nog een rij wasmachines kleine van 6kg en grote van 12kg plus zes droogkasten. De bediening is geautomatiseerd. Eerst koop je een jeton, daarna kies je het wasprogramma, doe je zeep in het bakje en dan kun je hem starten. De eerste keer is het nogal een zoekplaatje. Wanneer je door hebt dat je via toets P het gewenste programma kiest, is het duidelijk.

Er zijn twee soorten jetons, een met één ribbel en één met twee ribbels. De ene is voor enkel centrifugeren. Die voor enkel centrifugeren zit in een envelopje in de kast met waspoeder! Niet zo’n voor de hand liggende plek.

Verder is het oppassen bij betalen. Betaal je met een biljet van 20 € dan krijg je meerdere jetons plus wisselgeld. Wil je maar één jeton kopen, dan moet je zorgen dat je munten bij je hebt of een briefje van 5 €.

Quick Wash | ma t/m zo | 07u00 – ? | Wondelgemstraat 131