Open bedrijvendag KU Leuven

De Open bedrijvendag ging dit jaar door in blok E van Technologiecampus KU Leuven. De presentatie was verdeeld over vier onderwerrpen: Duurzaam bouwen, Bouwmaterialen, Bouwmechanica en Geomatica.

Alle bezoekers kregen bij aankomst een plattegrond van het gebouw, een quizformulier en een bonnetje voor een consumptie in de bar. De te volgen route was duidelijk aangegeven met geel tape.

Duurzaam bouwen: De route voerde de bezoekers langs de onderzoeken en resultaten van sustainable buildings. Huizen gebouwd van stapelbare blokken.

Met een thermografische camera leerde je luchtlekken, kieren en spleten op te speuren. Verder maakte je er kennis met leem. Ge├»nteresseerden konden met een eenvoudige machine met ‘eigen’ kracht leemblokken maken.

Bouwmaterialen: In de lokalen bouwmaterialen kwam je alles te weten over de veelzijdigheid van beton.

Bouwmechania: In de lokalen van bouwmechanica maakten de bezoekers kennis met sierlijke slingers, bevende bruggen en trillende torens.

In het lokaal Geomatica konden de bezoekers met een VR bril virtueel rondlopen op een werf, een virtueel bezoekje brengen aan een Egyptische archeologische site, een 3D opname van hun hoofd laten maken en kennismaken met diverse meetinstrumenten en een moderne laserscanner.

Open Bedrijvendag | KU Leuven | Gebroeders De Smetstraat 1 | 10u00 – 16u00 | Gratis