Onderweg Camping

De Onderweg Camping vertrok van het gewezen velodroom naast Jardin Herryville in Langerbrugge. Het tuindorp werd in1927 aangelegd voor de directie en kaderleden van de elektriciteitscentrale. Het kreeg de naam van de toenmalige directeur Leopold Herry. De toegang tot het tuindorp wordt gemarkeerd door een poort.

Als symbool voor dit kunstproject was de poort in hout nagebouwd en op stevige wielen gemonteerd. De Onderweg Camping verschoof zich langzaam door het koppelingsgebied naar eindpunt UZ in Gent. Het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid is een recent aangelegde groene long in het Gentse havengebied. Het omvat een wandelpad dat tevens toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, een speelterrein, een honden uitloopweide, gelegenheid tot vissen, een rietzone en dwars door het gebied loopt een deel van een lange afstands fietspad.

Ianka Wouters heeft voor de gelegenheid een mooie wandelkaart ontworpen.

Onderweg Camping is het laatste deel van een serie ‘kunstenaars in residence-weken’, die georganiseerd worden in het kader van Konnektor met medewerking van onder andere Manoeuvre in de Wondelgemstraat.

Manoeuvre | Wondelgemstraat 71