Nieuwjaarsontbijt 2019

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Rabot-Blaisantvest heeft plaats gemaakt voor een nieuwjaarsontbijt. Evenals het jaar ervoor ging dit gedeeltelijk buiten door. Een deel van de Jozef II-straat wordt afgesloten en ingenomen door kraampjes. Mireille Beun van de Woonwinkel was belast met de bonnetjes. Elke bezoeker krijgt twee series met bonnen, één voor drank en één voor hapjes. Elke consumptie wordt afzonderlijk afgevinkt, zodat je meerdere keren kunt gaan halen. Er was keus uit klassieke boterhammen met beleg, croissants en boterkoeken. Voor de koukleumen was er warme soep. De zoetekauwen deden zich tegoed aan pannenkoeken, die gebakken werden door jongens van vzw Jong. Er was een stand voor vegetariërs met overheerlijke vegetarische quiche. De Turkse gemeenschap had typische Turkse hapjes, zoetigheid en brood bereid. En fruit zorgde voor de nodige vitamientjes.

Aan de bar binnen serveerde men koffie, thee en frisdranken.

Tweedehandskleding Rabot was open en Gülcan Sari van Samenlevingsopbouw gaf uitgebreid uitleg over de werking van de Sociale Kruidenier.

Annemie van de Weggeefwinkel stond er met kleine voorwerpen en speelgoed. En er was ook een speciale plaats ingericht voor de afruimdienst.

En dat vinyl nog lang niet verdwenen is bewees de vinyl mobiel. Een bakfiets met geïntegreerde draaitafels.

za 26 januari | Nieuwjaarsreceptie | Jozef II-straat 104 | 09u00 – 11u00 | gratis