Neuseplein

Behoort het Neuseplein nu tot het Rabot of niet. Voor LDC De Thuishaven (Neuseplein 33) behoort Rabot-Blaisantvest tot hun werkingsgebied. Maar als je goed gaat zoeken, blijkt het zorgcentrum zelf, net buiten het Rabot te liggen. De scheidslijn loopt dwars door de oprit van dit gebouw naar het punt in het water waar het Tolhuisdok en de Nieuwe Vaart samenkomen. Kom je bij De Thuishaven buiten dan loop je op het Neuseplein in het Rabot. Sla je aan het einde rechtsaf de R40 op naar de Voormuide, dan loop je nog steeds op het Neuseplein, maar buiten het Rabot. Idem in omgekeerde richting van de Voormuide naar de Blaiantvest. Dit is nogal verwarrend.

Kom je van de Wiedauwkaai dan gaat die naam bij de Blaisantvest over in Tolpoort (Busstation). Steek je de Blaisantvest opnieuw over dan wandel je weer op het Neuseplein in het Rabot tot aan de hoek van Tolpoort.

Waarom dit gepuzzel? Sinds ‘Vrienden van…’ besloten heeft om niet langer buiten de lijntjes te kleuren, moeten we weten waar de lijntjes zijn.

Bar Oswald (voorheen café en feestzaal Fluvial), Neuseplein 14 behoort niet tot onze wijk. Nu we zoveel moeite hebben gedaan om dit te weten te komen besluiten we voor deze keer om toch maar ‘over the edge’ te kleuren.

Bar Oswald | Neuseplein 14 | do & vr 16u00 – 05u00 | Overige dagen 16u00 – 01u00.