Mobiliteitsplan | Woonbestemming |Leegstandstaks

In de Wondelgemstraat spelen momenteel meerdere regelingen met tegengestelde belangen en ingrijpende veranderingen, waarvan we de gevolgen pas over enkele jaren zullen kennen. Toch tekent zich al een tendens af. Handelspanden raken moeilijk verkocht en krijgen een woonbestemming.

Het begon met het Mobiliteitsplan. Handelaren wisten de beslissing om van de Wondelgemstraat een straat met éénrichtingsverkeer te maken, te verhinderen. Een aantal buurtbewoners juichten dat plan juist toe. Burgemeester Matthias De Clercq had tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd om de knip aan het Griendeplein te herzien, maar nadat hij verkozen was, kwam hij snel op zijn woorden terug. Handelaren klagen over verminderde omzet. Een aantal trok al weg. Eigenaren zitten nu met een dilemma. Krijgen ze hun pand niet binnen de gestelde termijn aan een bedrijf verhuurd dan mogen ze de peperdure leegstandstaks ophoesten. Het pand een woonbestemming geven lijkt dan een interessante optie.

De deken van de Wondelgemstraat klaagt dat teveel handelspanden een woonbestemming krijgen. In bovenstaand pand waren voorheen drie handelszaken gevestigd: Drank Shop pay Cash, Old Trafford en Studio Beauty Vision. Op het pand hangt nu een bouwvergunning tot het ombouwen van 5 wooneenheden + kantoor.

Wondelgemstraat 177