Miskoop of koopje?

Op 8 april plaatste ik een artikeltje over de rommelmarkt in de Schaliestraat. Ik kocht daar voor 5 Euro een Nikon Coolpix S9200. De lensafsluiting ontbrak, maar verder zag hij er gaaf uit. Thuis gekomen probeerde ik de batterij op te laden, maar dat lukte niet.

Toen wij hier in Rabot kwamen wonen zat er nog een fotowinkel in de Wondelgemstraat. Vanaf de Wondelgembrug zag je duidelijk de Nikon reclame. Die zaak is weg en dus moeten we naar Mariakerke voor een fotowinkel waar ze nog professioneel advies geven (dat dacht ik tot nu toe toch).

De verkoopster bekeek het toestel en antwoordde: ‘Wij verkopen geen losse onderdelen. Het enige wat ik kan doen is het apparaat terugsturen voor reparatie. Houd u er wél rekening mee dat dit minimaal 125 € kost’. De nieuwprijs van het toestel is 149 €. Voor 15 € meer koop je een nieuw. Miskoop dus.

Toch niet helemaal overtuigd van dit antwoord loop ik enkele dagen later bij de Handyman binnen op de Langemunt. De verkoper daar stelde moeiteloos het probleem vast. De geleverde lader is niet compatibel met het toestel. Hij pakte een lader uit voorraad, laadde de batterij een kwartiertje op en testte het toestel. Het werkt perfect. Lensafsluitingen kun je voor een paar euro op internet vinden. Dus toch een koopje!