Liesbeth Staelens | regenstokkoker

Liesbeth is Gentenaarse. Ze is geen rasechte buurtbewoonster, maar dat vergeten we voor deze keer even. Liesbeth heeft psychologie en muziek therapie gestudeerd. Die twee richtingen combineert ze nu in haar werk. Ze werkt voornamelijk met jonge kinderen. Over heel België geeft ze muziekworkshops. Liesbeth werkt ook met volwassenen, maar dat is vaak in het kader van ‘volwassenen met een beperking’.

Ik ontmoette haar toevallig in de Brugse Poort, waar ze met een groep kinderen een regenstok aan het maken was. Een regenstok is een stevige kartonnen koker waar volgens een vast patroon spijkers in worden geslagen. De spijkers vormen in de koker een soort hindernisparcours, want eenmaal klaar wordt de koker gevuld met macaroni. Daarna wordt de andere kant dichtgeplakt en wanneer je de koker zachtjes ronddraait veroorzaakt dat een geluid dat op regen lijkt.

Liesbeth geeft ook workshops in scholen en buitenschoolse opvang. Een workshop duurt gemiddeld vijf dagen. Als het jonge kinderen betreft gaan die ‘s avonds terug naar huis.

Liesbeth is nog op zoek naar scholen die met haar willen werken. De vier lagere scholen uit onze wijk: Mandala, Theunisbloem, Kompas en Mozaiëk doen veel aan cultuur. Patrick van vzw Domos organiseert veel activiteiten. Blaisantvestival is ook een mooie gelegenheid. Kunstenaars, die volledig gaan voor hun passie, moeten we koesteren, ondanks de crisis. Wellicht is er iemand in Rabot-Blaisantvest geïnteresseerd om met haar in zee te gaan?!

zo 9 oktober | Liesbeth Staelens | Kokerstraat | Regenstok | 14u00 – 16u00