Kopergietery Rabot

Sinds 2009 werkt het Gentse theaterhuis Kopergietery ook in de wijk Rabot. Hier heeft ze haar tweede theaterzaal KG Rabot.

Via wijkgerichte artistieke projecten zoekt Kopergietery aansluiting met de buurt en haar jonge bewoners. Deze projecten gebeuren vaak in samenwerking met wijkorganisaties en / of wijkkunstenaars. Zo realiseerde Kopergietery samen met de hier gevestigde Freinetschool Mandala enkele dramaprojecten (Zingeling en jong Geweld) en het literaire project Soepletters.

Daarnaast organiseert Kopergietery wekelijkse theaterateliers in KG Rabot voor kinderen en jongeren tussen 8 en 12 jaar. Hiervoor werkt het huis samen met de wijkscholen, kinder- en jongerenwerking El Paso en Brede School Rabot.

Naast het programmeren van diverse eigen voorstellingen of gastvoorstellngen in KG Rabot, presenteert Kopergietery een tweetal keer per jaar CinéRabot in samenwerking met eetcafé Toreke. CinéRabot staat voor een gezellige woensdagmiddag met een familiefilm, een bijzondere kortfilm en een fijn culinair extraatje voor de kinderen.

Kopergietery stelt de multifunctionele zaal KG Rabot zoveel mogelijk open voor andere organisaties. Zo kan je er terecht voor bokslessen en open jamlessen breakdance (Together We Stand).

Kopergietery Rabot | Vlotstraat 22