Kanon

Onderstaande oproep hing op de deuren van Minus One.

Kanon is een groeiende groep kunstenaars, samengebracht als reactie op de subsidiebesparingen. Ondanks dat dit een ideologische aanval is, deed het ons beseffen dat wij in een kunstbubbel zitten. Zelfs binnen die wereld zitten we geïsoleerd binnen onze eigen disciplines.

Er wordt te weinig uitgewisseld tussen verschillende vakgebieden. Dat is jammer en in een breder kader misschien zelfs problematisch. We zijn enkel bezig met kunst maken voor elkaar, we blijven in een beperkte kring exposeren en zo blijven we enkel elkaars publiek.

We moeten iets doen aan het feit dat we enkel maar een beperkte laag van de samenleving bereiken, daarom moeten we de handen samen leggen en samen werken aan een versmelting van diverse groepen.

Zaterdag 29 februari wordt er een explosie aan kunst op de Gentse straten losgelaten. De stad wordt ons museum, ons podium, ons canvas. Deze dag is geen protest maar een handreiking. Een genereus gebaar van de maker naar zijn publiek.

Wij zijn kunstenaars, performers, muzikanten, schilders, architecten, grafici, dansers, acteurs, beeldende vormgevers, designers, kunstwetenschappers, filosofen, schrijvers etc en wij nodigen u uit op een culturele ontdekkingstocht.

Doe mee en dien elk project in via info@KANONKANON.be

Zaterdag 29 februari | doorheen geheel Gent | 12u00 – 00u00