Kaartjes maken in De Brug

Sinds een paar dagen heeft inloopcentrum De Brug haar deuren geopend. Een van de eerste activiteiten was een workshop ‘Kaartjes maken voor vrouwen’. Het is niet de bedoeling het nieuwe lokaal enkel voor vrouwen open te stellen. Mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud iedereen is er welkom. Het Evengelisch Centrum is al geruime tijd actief in Rabot-Blaisantvest. Zie artikel van 8 september.

De eerste bijeenkomst was nog rustig. Het bestaan van De Brug is nog niet zo bekend.

De laatste jaren zijn er op het gebied van vrijetijdsbesteding in Rabot-Blaisantvest veel nieuwe mogelijkheden bij gekomen.

Een grote groep (voornamelijk) vrouwen werkt twee keer in de week rond handwerken bij Manoeuvre. Kinderen kunnen één middag per week knutselen in Speel-o-theek Pipo. De iets oudere jongeren hebben hun eigen stek in Minus One. Voor de overige kinderen organiseert vzw Jong en El Paso een uitgebreid programma. Volwassenen kunnen overdag terecht in de ontmoetingsruimte van het Buurtcentrum en op donderdagavond bij Barabot in Toreke. In de multifunctionele zaal boven Toreke vinden toneelvoorstellingen plaats van Kopergietery Rabot. Brede School werkt samen met Mandala. vzw Domino is een vaste waarde in de wijk. LDC De Thuishaven biedt een brede waaier aan activiteiten aan, gaande van koken, bewegen, informatica, talen, kalligrafie… Cinema Rabot vertoont één keer per maand een film tegen een kleine vergoeding. Sinds kort is er ook de nieuwe buurtsporthal met een ruim aanbod aan sporten en een cafetaria. En nu dus De Brug.

Inloopcentrum De Brug | Bij Sint-Jozef 5