Jaarkalender 2020

Vroeger verkocht de postbode elk jaar een jaarkalender. Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van Freinetschool Mandala. Ze hielden me bij de bakker tegen en hadden een professioneel verkooppraatje, dus ging ik overstag. 5 Euro vond ik eigenlijk best duur, maar toen ik ontdekte dat ik daarvoor zeven dubbelzijdig bedrukte A3-kleurkopieën kreeg viel dat reuze mee.

Over de relatie tussen de maand en de vormgeving is duidelijk nagedacht. Bij januari hoort vuurwerk en taart. In februari schiet Cupido met pijlen. In maart wordt de natuur wakker. In april houden we mensen voor de gek en eten we eieren van chocolade. Dit gaat zo door tot de laatste maand van het jaar. Dan komt de Sint die cadeautjes uitdeelt.

Aan de kalender werkten mee: Egathan, Ela, Yigitali, Victor, Shayla. Mansur, Emirhan, Shayla, Gyurses, Mustafa, Viktor, Hakan, Laci, Daniël, Dajana, Jil, Elanur, Djansu / Yaren, Nazanin, Djansu, Chaima, Monika, Claire-Ann en Yaren.

Met de opbrengst van de kalender gaat de school een uitstap naar een dierentuin maken. Of dit gaat lukken was nog spannend. De jongen links op de foto was aan het eind van de avond uitverkocht. Daniël moest nog twee kopers zien te vinden.

di 5 november | Freinetschool Mandala | Jaarkalender 2020 | 5 €