Hotdog

De oorsprong van de hotdog ligt in Duitsland. In de 19e eeuw arriveerden Duitse immigranten in Amerika en brachten hun eigen culinaire traditie mee. De eerste hotdog in Amerika werd waarschijnlijk in 1860 In New York op straat verkocht. In Amerika is de hotdog immens populair geworden door de verkoop bij honkbalstadions.

De originele hotdog bestaat uit een gegrild worstje van gemalen rund- en varkensvlees. Het kreeg zijn naam doordat de vleesfabrikanten ervan werden verdacht stiekem ook hondenvlees te verwerken, wat blijkbaar ook gebeurde. Oorspronkelijk serveerden de hotdog verkopers de worstjes met witte handschoenen zodat de klanten hun handen niet verbrandden. Dit was commercieel geen succes. Na een tijdje kwam de vrouw van een hotdog verkoper op het idee de worstjes tussen een zacht wit broodje te serveren. De Amerikanen eten er 60 biljoen per jaar.

Zo bont maakten ze het in het buurthuis niet. Er werden ongeveer 30 stuks van een populaire variant op de hotdog verkocht. De gegrilde worstjes werden vervangen door in water verwarmde Frankfurters of Weense worstjes.

De langste hotdog in het Guiness Book of World Records is 60 meter lang.

wo 13 november | Buurtcentrum | Jozef II-straat | 2 €