Hoevemobiel

De Hoevemobiel is een initiatief van de Petrushoeve uit Beervelde. De Petrushoeve werd rond 1800 opgericht en is al zeven generaties in handen van de familie Braeckman. De liefde voor de dieren en het produceren van een goed product is hun grootste drijfveer.

Omdat de grote voedselketens steeds meer met de winst gaan lopen en de producenten steeds verder in het nauw drijven is het idee van de Hoevemobiel ontstaan.

Karen Verplancke, de echtgenote van Kristof Braeckman schrijft dat ze het idee heeft ‘gepikt’ van een Antwerpse vrouw, die daar met de Melkauto was begonnen. De zaken liepen zo goed dat ze nu zelfs met twee auto’s rondrijdt.

Het idee van de Hoevemobiel is eenvoudig, de melk zonder tussenkomst van derden, rechtstreeks aan de consument verkopen. Dit is een win-win oplossing. De Petrushoeve krijgt een betere prijs en de consument ook. Omdat de Petrushoeve nogal afgelegen ligt, moet Karen daarvoor zelf naar de stad gaan.

In de Hoevemobiel is een speciale tankinstallatie gebouwd, die de melk koel houdt. In de beginperiode had de Hoevemobiel twee standplaatsen in Gent, nu zijn dat er al zeven. Op donderdag tussen 12u00 en 14u00 houdt ze halt voor de Sint-Jozefkerk en van 14u30 – 16u30 op het Emilius Seghersplein in Brugsepoort.

Het assortiment is inmiddels uitgebreid met boter, karnemelk en aardappelen. Wie voor de eerste keer komt, kan bij Karen herbruikbare flessen kopen.

Hoevemobiel | do 12u00 – 14u00 | Voor Sint-Jozefkerk | T 0473 45 75 87 info@hoevemobiel.be