Heraanleg Witte Kaproenenplein

Enkele appartementsgebouwen aan het Witte Kaproenenplein in de Gebroeders De Smetstraat, zijn aan vernieuwing toe. Stad Gent grijpt de gelegenheid aan om de hele omgeving onder de loep te nemen.

In het gebied tussen Elyzeese Velden , Pannestraat, Kwakkelstraat, Vicctor Frisstraat, Aloïs Joosstraat en Madeleine Schauvliegestraat zijn meerdere voorzieningen gevestigd zoals Steinerschool De Teunisbloem, kindercrèche Tierlantuin, een Pakistaanse moskee, de nieuw te bouwen Turkse moskee, jeugdwerk vzw El Paso, opvangcentrum CAW, Kine De Feniks… Een flink deel van het terrein wordt ingenomen door een garage en het gebied wordt in twee gesneden door de Gebroeders De Smetstraat en Lijn 1.

Studiebureau BUUR en Stad Gent tonen op zaterdag 9 november de eerste tekeningen van hoe het Witte Kaproenenplein en de omgeving er zou kunnen uitzien. Dit is op basis van de bewonersbevraging in 2018.

Alle buurtbewoners worden uitgenodigd om de schetsen te bekijken, mee te denken en hun mening te geven. Niemand kent de omgeving met zijn goede kanten en problemen zo goed als de buurtbewoners zelf. Stad Gent zorgt voor een hapje en een drankje.

za 9 november | Zaal Wouters | Cornelis Sneysonnestraat 216 | Tussen 11u00 en 15u00 | Inschrijven op de mailinglijst josefien.maes@stad.gent | 09 / 266 83 15