Eyfel

Parfumerie Eyfel is een Turkse parfumerie keten met hoofdkantoor in Hamburg (Duitsland). Ze heeft onder andere vestigingen in Rotterdam, Antwerpen en Gent. Efel verkoopt zowel dames- als herengeurtjes. 14 Dames en 12 heren. Alle flesjes zijn even groot en even duur 7,50 €. Daarnaast verkopen ze Turkse juwelen, cadeau artikelen…

Begin dit jaar kwam parfumerie Eyfel in het nieuws vanwege een nogal bizar Nederlands kunstexperiment. Yeb Wiersma en Lieneke Hulshof uit Amsterdam hebben honderd t-shirts uitgedeeld aan honderd inwoners uit de wijk. Bewoners van alle slag, huisvrouwen, arbeiderd, werklozen, magistraten, handelaars… Ze moesten het t-shirt een dag op hun huid dragen en daarna terug inleveren. De t-shirts werden daarop onmiddellijk in een vacuüm zak gestopt om de geur goed te bewaren. Sommige roken ranzig, zuur andere zoetig naar parfum.

Uit al deze geurtjes distilleerden Yeb en Lieneke het parfum ‘Essence de Rabot’. Het parfum werd in een speciaal voor de gelegenheid met de hand geblazen glazen flesje gebotteld en is tot 14 april te zien in het Design Museum in de Jan Breydelstraat. Daarna krijgt het een nog nader te bepalen plaats in de wijk.

Parfumerie Eyfel | Wondelgemstraat 79