De wereld van Kina: de Tuin

De blog ‘Vrienden van Rabot en Blaisantvest’ kleurt soms verder ‘buiten de lijntjes’ dan verwacht. Na het publiceren van een artikel in vier afleveringen over het werk van Michel Thiery, hebben we aan schepen Filip Watteeuw gevraagd, of er in de binnenkort te renoveren Koolsteeg geen gedenkplaat over het leven en werk van deze Gentse botanist kan worden opgehangen.

Door de naamsverandering van ‘Schoolmuseum Michel Thierry’ in ‘De wereld van Kina: het Huis’ en ‘De Hortus Michel Thiery’. in ‘De wereld van Kina: de Tuin’ dreigt de naam van deze bijzondere Gentenaar in de vergetelheid te geraken.

Enkele dagen later kwam het antwoord van schepen Watteeuw: Ik ga dit met mijn collega’s bespreken’.

Schepen Watteeuw klikt op zijn beurt de mail door  naar burgemeester Daniël Termont. Meneer Termont, die bekend staat om zijn snelle reacties stuurt daarop een mail naar mevrouw Van Melkebeek van Stad Gent met de volgende boodschap: ‘Mevrouw Van Melkebeek, Wilt u de naam van Michel Thiery opnemen op de lijst voor een mogelijke straatnaam’. a.u.b.

Hoewel we nog steeds ijveren voor de ons beloofde ‘positieve discriminatie ten opzichte van vrouwen’ is ‘Vrienden van Rabot en Blaisantvest’ fier op het behaalde resultaat.