De Velomaker

Een jaar of acht geleden is er een enquête georganiseerd, waarin wijkbewoners hun wensen kenbaar konden maken. Twee dingen sprongen eruit: een fietsenmaker en een viswinkel. Toen David vijf en een half jaar geleden bij Stad Gent bekendmaakte dat hij een fietsenzaak wilde beginnen, kreeg hij de raad om een pand in de Wondelgemstraat te zoeken. Dat lukte. Hij huurt inmiddels een ruim pand en de zaken gaan goed. Huren heeft het nadeel dat je je geld definitief kwijt bent. Hij kan het huidige pand kopen, maar ziet op tegen de kosten van het achterstallige onderhoud. Hij heeft een iets kleiner pand in de Rooigemlaan gekocht, dat bovendien het voordeel biedt dat er een woonst boven zit. David is al 15 jaar fietsenmaker.

Behalve herstellingen verkoopt hij ook fietsen. Zijn favoriete merk is ‘Velo de Ville’. Een moderne fiets, die in veel frisse kleuren leverbaar is. David gaat ervan uit dat hij een paar vaste klanten kwijtspeelt, maar dat hij er ongetwijfeld ook nieuwe bijkrijgt. Zolang Filip Watteuw schepen van mobiliteit is, heeft hij de wind in de zeilen. Hij ziet de toekomst zonnig tegemoet.

ma 28 november | De Velomaker | Rooigemlaan 193 | ma, di, wo, vr 09u30 – 12u30 & 13u00 – 18u30 | za 10u00 – 18u00 doorlopend | donderdag en zon- en feestdagen gesloten