Coverslut | Fashion Riot #4 |

Manoeuvre en Grace Ndirtu organiseerden voor Coverslut vier evenementen, telkens gekoppeld aan een kledingcollectie. Elk evenement kreeg een eigen naam.

Coverslut is een langlopend co-creatie mode- en onderzoeksproject. Het is een protest tegen de grote merken, die de jongerencultuur kapen en gebruiken ten voordelen van zichzelf. Tegelijkertijd is het een kritiek op de wijze waarop de grote merken hun kleding laten vervaardigen. Door kleinschalig te werken gaat het project in tegen massaproductie. Grace Ndirtu werkt hiervoor samen met de super diverse deelnemers van Manoeuvre.

Bellatropica is het vierde en laatste evenement van Coverslut. Als laatste fase in het project werd voor de Bellatropica-collectie gewerkt met biologisch katoen en linnen, dat bedrukt werd met inkt op waterbasis. Met deze stoffen maakten ze broeken en hemden voor mannen en vrouwen die volgens het ‘Pay What You Can’ (PWYC) principe te koop werden aangeboden.

Het Bellatropica-event stond ook voor het maken hangmatten. Turkse vrouwen hebben die in het Manoeuvre-atelier zelf ontworpen, geweven en gekleurd. Een arbeidsintensief werk.

Afgelopen weken werden de positieve slogans op de borden geschilderd. Tijdens de protestwandeling ter afsluiting van Coverslot werden die door de Rabotwijk gedragen.

Voor de muziek en dans zorgde Jo Zanders met ‘De Batterij & his Afro-Brazilian dertig koppige Bruital Band. Gevolgd door ChooCosmos + live Hammock making & Eco fashion.

za 1 juni | Rabotparkt | Minus One | OpgeĆ«istenlaan 455 | 17u00 – 22u00