Corona-maatregelen | Aan de schoolpoort

Het mobiliteitsbedrijf van Stad Gent verspreidde vandaag een rondzendbrief in verband met corona-maatregelen aan de schoolpoort.

Goeiedag,

Vanaf 15 mei openen de scholen weer de deuren voor hun leerlingen. Nog niet voor alle leerlingen, en niet op de manier zoals ze dat het liefst zouden doen. Maar er zullen weer kinderen en jongeren naar school gaan.

Om aan de kinderen en hun ouders de kans te geven aan de schoolpoort voldoende afstand te houden, neemt de Stad een aantal maatregelen om ruimte vrij te maken voor voetgangers en fietsers. De Filips Van Cleeflaan wordt daarom tijdelijk een schoolstraat.

Wat is een schoolstraat?

  • De straat wordt tijdens de schooldagen een paar keer afgesloten voor inrijdende auto’s, bromfietsen en vrachtwagens. Dat is telkens rond de momenten dat de school begint of eindigt: dus ’s morgens, ’s avonds, en in een aantal gevallen ook ’s middags. Doordat scholen zich nu tijdelijk anders moeten organiseren, zijn dat dikwijls niet de ‘gewone’ schooluren.
  • Bewoners kunnen de schoolstraat wel uitrijden, maar houd er rekening mee dat er veel kinderen en ouders op de rijweg staan. De straat inrijden is tijdens de uren van de schoolstraat niet mogelijk, tenzij voor nuts- en hulpdiensten.
  • Een bewoner met een parkeerkaart voor personen met een handicap, mag de straat wel inrijden tijdens de uren van de schoolstraat.

Op die manier creƫeren we tijdelijk extra ruimte voor de schoolgaande kinderen en jongeren. Wij danken je alvast voor je begrip.

Mieke Hullebroeck | Algemeen directeur

Filip Watteeuw | Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

De voorbereidingen zijn in de straat al te zien. Op elke hoek staat een hek met een verbodsbord klaar met daaronder de mededeling ‘schoolstraat’.