Buren voor buren

Wij hebben de laatste weken nogal last van belletjestrekkers. Toen vanmiddag rond 12u00 de bel ging, was mijn eerste reactie: ‘verdorie weer die vervelende snotneuzen’.

Dit keer waren het geen snotneuzen maar twee studenten van de Artevelde Hogeschool. Zij doen in samenwerking met LDC De Thuishaven een buurtonderzoek bij 60-plussers. Vanaf die leeftijd loert het gevaar van de vereenzaming om de hoek. De kinderen zijn het huis uit, sommige hebben hun partner verloren, je wordt minder mobiel of je moet rondkomen van een klein pensioen. Er zijn allerlei oorzaken te bedenken waarom senioren soms geïsoleerd raken.

LDC De Thuishaven probeert zicht te krijgen op hoe buurtbewoners elkaar kunnen steunen. Waaraan bestaat de meeste behoefte, menselijk contact of praktische hulp? Hoe, waar en wie kan die bieden? Met een eenvoudige waarom wel/waarom niet vraag peilden ze in hoeverre de bestaande structuren bekend zijn en de interesse ervoor.

Heb je interesse in één van de activiteiten die gebeuren in Buurtcafé Barabot? Waarom wel/waarom niet. Idem CinéRabot, Samen Eten, Rabot op je bord, Weggeefwinkel, Tweedehandskledingwinkel, Sociale kruidenier.

LDC De Thuishaven had een lijst met zes adressen opgesteld. Wij stonden daar blijkbaar op

Buren voor Buren | Artevelde Hogeschool | 12u00