Brievenbussen Bpost

Bpost gaat zijn service weer eens verslechteren. Het bedrijf volhardt in het verminderen van de service en het verhogen van de prijzen en trekt een verbaasd gezicht als de klanten ontevreden zijn.

Binnen nu en vijf maanden verdwijnen er 3,000 rode brievenbussen. Het totale aantal wordt teruggebracht van 13.000 naar 10.000. Volgens Bpost ondervindt de burger hier geen hinder van. In de stad moet elke bewoner een bus binnen een straal van 500 meter ter beschikking hebben en op het platteland binnen 1.500 meter

Een half jaar geleden hebben ze geruisloos de laatste lichting teruggebracht van 14u30 naar 13u00. Vervolgens is in de Wondelgemstraat de lichting van zaterdagmorgen afgeschaft. Wie nu op vrijdagmiddag of zaterdag nog een brief wil versturen moet naar het Pluspunt op de Van Rhyhovenlaan. Of dit Pluspunt blijft bestaan is nog maar de vraag nu het postkantoor van het Stapelplein naar de Nieuwe Vaart is verhuisd. Bpost zegt van zichzelf dat ze met haar tarieven bij de middenmoot van Europa behoren. Dit kan misschien waar zijn voor grote verzendingen, maar niet voor de burger die 50 kerstkaarten verstuurt. Het laagste tarief loopt van 1 tot 50 gram. In Nederland en Frankrijk loopt dat van 1 tot 20 gram. In een standaard envelop verstuur je tot 20 gram met gemak een kerstkaart of twee A4-tjes. Bpost verhoogt aan het einde van dit jaar haar tarieven met 15%.

Met deze prijsverhoging maken ze het nog niet zo gek als BNP Parisbas Fortis. De bank verhoogt in januari een ‘manuele’ overschrijving (die door een machine wordt uitgevoerd) van 1 € naar 1,50 (+ 50 %) en dossierkosten bij overlijden van 50 € naar 150 € (+ 300 %).

BNP Parisbas Fortis | Kolveniersgang 2