Brievenbus

In september 2018 schreef Stijn Tormans in Knack een artikel waarin hij zich richt tot Koen Van Gerven, de directeur van Bpost. Hij betreurt hierin het verdwijnen van de rode postbussen. Ze verdwijnen stilaan volledig uit het straatbeeld. Nadat voor enkele jaren de mooie oude postgebouwen in Gent, Antwerpen, Brugge, Herentals en noem maar op, omgetoverd werden tot modezaken en restaurants was het de beurt aan de postbussen om uit het straatbeeld te verdwijnen. Zullen de overblijvende bussen hetzelfde lot ondergaan? Als het aan de vroegere postbaas Johnny Thijs lag vast wel. Die kondigde het einde van de brief aan. Ik wed dat Johnny de laatste decennia nooit meer een handgeschreven brief in zijn postvak gevonden heeft.

Stijn Tormans

Zoals verwacht kondigde Bpost onlangs een tweede bezuinigingsronde aan en zit er op de brievenbus in de Oosteeklostraat een sticker met de mededeling dat de bus binnenkort wordt verwijderd. Geen datum, geen adres waar de buurtbewoners terecht kunnen.

Opnieuw de typerende ‘Trek je plan aanpak’ van BPost. Respect voor de klanten. Nooit van gehoord! Prijsverhoging? Ja, natuurlijk! We moeten onze aandeelhouders (lees moedertje staat) tevreden houden!

Burgemeester Mathias De Clerq wil de rode brievenbussen redden. De Stad heeft samen gezeten met Bpost en kon aantonen dat in sommige wijken de afstand wel heel groot werd. Ze kon het voorlopig behoud van minstens vijf brievenbussen afdwingen. Een definitief eindbeeld is er nog niet. Tegen eind maart moet de afbouw van de brievenbussen zijn afgerond.

Oosteeklostraat | Een lichting per dag om 10u00 ’s morgens