Bpost

Bpost heeft in Rabot-Blaisantvest al aardig wat panden versleten. Lang heeft het in een totaal ongeschikte pand gezeten op de Begijnhoflaan, waar nu het Medisch Centrum is gehuisvest. Elke dag was daar ‘boel’, omdat er geen duidelijkheid was hoe je moest aanschuiven. Soms vormde zich aarzelend een soort rij. Op andere dagen waren er drie onduidelijke rijtjes, één voor elk loket. Op drukke momenten was er van op je beurt wachten geen sprake meer en gold het recht van de sterkste.

Daarna moesten we naar het Emilius Seghersplein. Daar werden de klanten van meerdere postkantoren samen gevoegd en de openingstijden verkort. Het resultaat waren ellenlange wachttijden tot buiten toe.

Voor minder belangrijke zaken moesten we ons behelpen met een Postpunt in Delhaize. Dit was een verre van ideale oplossing, noch voor de klanten van Bpost, noch voor het personeel van Delhaize.

Vandaar verhuisde het Postpunt naar tijdschriftenwinkel De Brug aan de overkant van de Wondelgembrug. Die hadden speciaal een flinke hoek van de zaak voor Bpost gereserveerd. Maar door de ongebreidelde toename van het aantal pakjes, werd de toestand daar langzaamaan ook problematisch.

Sinds ongeveer een half jaar zit Bpost in een ruim overzichtelijk pand op de Nieuwe Vaart. Er wordt gewerkt met nummertjes en de drie loketten waren alle drie bemand. Voor wie buiten de openingsuren komt staan er automaten waarin postzegels, enveloppen en nog allerlei andere nuttige zaken te koop worden aangeboden. Voor wie er zijn geleverde jurk of broek wil passen is een pashokje beschikbaar. Geld haal je uit de automaat. Kortom na 25 jaar, moeten we een klein stukje verder lopen, maar zijn we er voor het eerst op vooruit gegaan.

Bpost | Nieuwevaart 184 | ma t/m za 09u00 – 12u30 | ma, wo, vr 13u30 – 17u00 | di, do 13u30 – 18u00 | T 02 / 201 23 45